TIETOSUOJA- JA EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

Versio: 2.2
Päivämäärä: 25.5.2018

1. Johdanto

Tämän tietosuojakäytännön ("Tietosuojakäytäntö") rekisterinpitäjä on Mangas Gaming Malta Limited -yritys, joka on rekisteröity Maltalla. Yritystunnus on C 46185 ja rekisteröity toimisto sijaitsee osoitteessa Level 3, Tagliaferro Business Centre, High Street c/w Gaiety Lane, Sliema, SLM1551, Malta.

Tietosuojapäällikkö: Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat ottaa suoraan yhteyttä tietosuojapäällikköömme, voit tehdä näin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: Privacy.team@betclicgroup.com

Expekt (”Me”, ”Meidän”, ” Expekt”) on Betclic Everest -konsernin (”Konserni”) kauppanimi. Mangas Gaming Malta Ltd ylläpitää verkkosivustoja www.expekt.com ja sen muunnoksia (”Sivusto” tai ”Sivustot”) sekä mobiilisovellusta m.expekt.com ja sen kaikkia muunnoksia (”Mobiililaajennus”). Lisensoituja yrityksiä, joiden osa Expekt -kauppanimi on, ovat kaikki holding- tai tytäryhtiöt sekä kaikki konsernin osana olevat entiteetit.

Olemme asettaneet henkilötietojesi suojaamiseksi tiukkoja turvatoimenpiteitä ja sitoutuneet kunnioittamaan sivustomme vierailijoiden ja asiakkaiden yksityisyyttä ("Sinä", "Sinun", "Sinua").

Kaikki tässä tietosuojakäytännössä esitetyt viittaukset ”henkilötietoihin” viittaavat luonnollisen henkilön mihin tahansa henkilötietoihin, joiden perusteella yksilö voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti. Tarjoamme seuraavat tiedot, jotta verkkovierailijamme tietäisivät täydellisesti, kuinka keräämme, säilytämme, käytämme ja suojaamme henkilötietojasi ja selvittääksemme näihin tietoihin liittyvät oikeutesi. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan, kun vierailet Expekt-sivustoilla käyttämällä mobiililaajennustamme tai rekisteröitymällä palveluidemme (”Palvelut") käyttäjäksi avaamalla pelitilin ("Tili") ja ottamalla meihin yhteyttä.

Pidämme meille antamiasi tietoja täysin yksityisinä, ja vain konsernimme jäsenet tai tietosuojamääräyksiä noudattavat valitut kolmannet osapuolet voivat käyttää niitä meille avaamasi tilin hallitsemiseen, sivuston turvallisuuden varmistamiseen, markkinointiviestien lähettämiseen ja palveluiden käyttöönottoon.

Expekt on sitoutunut noudattamaan Euroopan yleistä tietosuoja-asetusta 2016/679 (”GDPR”) sekä kaikkia muita henkilötietojesi käsittelyyn sovellettavissa olevia suojausta ja sähköistä viestintää koskevia kansallisia sääntöjä ja lakeja, jotka ovat jo voimassa tai ovat astumassa voimaan tämän tietosuojakäytännön (yhdessä ”tietosuojalaki”) voimassaolon aikana.

Huomaa, että voit valita, haluatko antaa meille, jollekin konsernimme jäsenelle tai yhdelle kumppaneistamme luvan käyttää henkilötietojasi markkinointitarkoitukseen , eikä kieltäytymisesi vaikuta sinulle tarjoamiimme palveluihin .

Lue tietosuojakäytäntömme huolellisesti. Jos tarvitset lisätietoja tai sinulla on yksityisyyteen tai luottamuksellisuuteen liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä tietosuojatiimiimme .

2. Mitä henkilötietoja kerätään ja mihin tarkoitukseen

Keräämämme tiedot antavat meille mahdollisuuden varmistaa, että asiakkaamme voivat nauttia turvallisesta ja käyttäjäystävällisestä selaamisesta. Tarkoituksenamme on tarjota parasta mahdollista palvelua ja varmistaa samalla, että veikkaaminen ja pelaaminen sivustollamme on hauskaa! Jos keräämme materiaalisesti erilaisia henkilötietoja tai muutamme materiaalisesti tietojen käyttötapaa, ilmoitamme tästä sinulle ja saatamme myös muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä.

A. Henkilötietojen käsittely palveluiden tarjoamiseksi

Keräämme seuraavia tietoja, kun vierailet sivustoillamme, käytät mobiililaajennustamme, rekisteröidyt käyttämään palvelujamme, avaat tilin tai otat meihin yhteyttä:

  • Rekisteröintitiedot . Nämä ovat tietoja, jotka annat meille avatessasi tilin kanssamme. Keräämme erityisesti seuraavat tiedot: etunimi, sukunimi, sukupuoli, syntymäaika, asuinpaikka, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kieli, valuutta, passin tai henkilöllisyystodistuksen numero, kansallisuus ja syntymäpaikka. Sinua pyydetään myös antamaan valitsemasi säilyttämämme kirjautumistiedot, kuten käyttäjänimi, salasana ja vastaus salaiseen kysymykseen. Lisäksi, kun suoritat rekisteröintiä edeltävän kirjautumisen ja ennen kuin rekisteröidyt asiakkaaksi täysin, pyydämme sinulta seuraavia tietoja: työnimike, etunimi, sukunimi, syntymäaika ja sähköpostiosoite. Säilytämme nämä tiedot voidaksemme tarjota sinulle ennalta täytetyn rekisteröintilomakkeen siinä tapauksessa, että päätät rekisteröityä täysin asiakkaaksemme.
  • Taloudelliset- ja tunnustiedot. Pyydämme sinua myös tarjoamaan maksutavan ja maksutiedot (kuten pankkisiirto, luottokortti tai muu hyväksyttävä maksutapa), jotta voit siirtää varoja tilillesi. Pyydämme sinua lähettämään kopion virallisesta asiakirjasta (kuten passista, ajokortista tai muusta hyväksytystä henkilöllisyystodistuksesta) ennen kuin siirrät ensimmäisen kerran varoja tililtäsi, jotta voimme vahvistaa antamasi tiedot. Saatamme pyytää sinulta lisätietoja ja/tai asiakirjoja, kuten tietoja omaisuuden tai varojen lähteestä, jos tämä on mielestämme välttämätöntä AML-velvoitteiden täyttämiseksi. Saatamme käyttää tarjoamiasi henkilötietoja suorittaaksemme petosten estämistä koskevia tarkastuksia ja täyttääksemme lakisääteiset ja säädökselliset sitoumukset ja velvoitteet. Antamasi henkilötiedot saatetaan paljastaa luottotietoja tarjoavalle tai petoksia estävälle edustajalle, joka saattaa säilyttää tietojasi. Tämä suoritetaan vain henkilöllisyytesi vahvistamiseksi – luottotietoja ei tarkasteta eikä tämä vaikuta luottoluokitukseesi. Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun, puhelut saatetaan lisäksi tallentaa käytettäviksi koulutuksessa. Sisältö voidaan myös paljastaa sääntelyviranomaisen vaatimuksesta ja/tai sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.
  • Tekniset tiedot. Kun käytät mobiililaajennusta, keräämme seuraavat tiedot: IP-osoite, pääsyn tarjoaja ja käytetyn selaimen tyyppi/versio.

Vaadimme edellä mainitut tiedot, jotta voimme varmistaa, että voit tunnistaa itsesi sivustoa käyttäessäsi ja että ikäsi on riittävä palveluidemme käyttämiseen, ja parantaaksemme sinulle tarjoamiamme palveluita ja tiedottaaksemme sinulle palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Käytämme myös maantieteellisen sijainnin määrittäviä työkaluja tallentamaan IP-osoitteesi ja verrataksemme sitä käyttäjätietoihisi, jotta voimme estää petokset ja luoda jäljitysketjun. Käytämme lokitiedostoja, kuten useimmat standardimuotoiset verkkosivustojen palvelimet. Näihin sisältyvät IP-osoitteet, selaimen tyyppi, internet-palvelun tarjoaja (ISP), viittaavat sivut ja poistumissivut, alustan tyyppi, päivämäärä- ja aikaleima sekä napsautusten lukumäärä suuntausten analysoimiseen, sivuston hallintaan, käyttäjän liikkumisen seuraamiseen kootusti ja laajojen demografisten tietojen keräämiseen kootusti.

Yllä mainittujen tarkoitusten lisäksi keräämme ja käsittelemme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kirjallisten viestien lähettäminen koskien palveluiden muuttumista, teknisiä päivityksiä, väliaikaisia yhden tai useamman palvelun keskeytyksiä ja muutoksia palveluita sääteleviin sääntöihin ja/tai ehtoihin.
  • Asiakaspalvelun tarjoaminen, kun otat meihin yhteyttä.
  • · Pelaajaprofiilien luominen ja sivuston palveluihin pääsyn valmistaminen sekä pelitilien hallitseminen.
  • Petollisen toiminnan ja kaiken laittoman toiminnan estäminen, mukaan lukien urheilupelien rehellisyyttä haittaavat toimet.
  • Valitusten ja riitojen valvonta.
  • Hätätoimenpiteistä aiheutuvat viranomaisten pyynnöt.

B. Henkilötietojen käsittely markkinointitarkoituksiin

Jos olet antanut erityisen lisäsuostumuksen pyydetyn palvelun aktivointihetkellä tai pelitilin aktivoinnin jälkeen, Expekt voi käsitellä eräitä henkilötietojasi viestintään ja mainosten, tietojen ja Expektin tai kolmansien osapuolten kaupallisten tietojen lähettämiseen.


Lähetämme sinulle sähköpostiviestin erityiseen antamaasi sähköpostiosoitteeseen toivottaaksemme sinut tervetulleeksi Expekt-palveluun. Jos suostut ennalta, saatamme lähettää sinulle ajoittain sähköpostiviestejä, kirjepostia ja tekstiviestejä, jotka sisältävät tietoja erityistarjouksista teknisiin ja muihin tietoihin koskien palveluitamme ja konserniyritystemme palveluita. Jos haluat lopettaa tilaamisen, voit tehdä tämän helposti joko muuttamalla tiliasetuksesi tai napsauttamalla sähköpostiviestin lopussa olevaa ”lopeta tilaus” -linkkiä. Jos olet hyväksynyt tarjousten vastaanottamisen Expektiltä ja/tai kumppaneilta ennakkorekisteröitymisen rekisteröitymissivulla ja haluat myöhemmin lopettaa tilaamisen, voit napsauttaa yksinkertaisesti sähköpostiviestin ”lopeta tilaus” -linkkiä. Jos haluat lopettaa tekstiviestien vastaanottamisen, voit tehdä tämän helposti noudattamalla sinulle lähetetyssä tekstiviestissä olevia ohjeita. Jos olet tilannut kaupallisia tarjouksia valituilta kumppaneiltamme, voit poistaa itsesi tältä postituslistalta muuttamalla asetuksia kohdassa ”Oma tili” ja ”Uutiskirje”.

Yllä mainittujen tarkoitusten lisäksi käsittelemme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • · Sinua mahdollisesti kiinnostavien mainosten, ilmoitusten ja kaupallisten tarjousten julkaiseminen.
  • Suoramarkkinoinnin ja epäsuoran markkinoinnin toteuttaminen.
  • · Markkinatutkimusten ja asiakastyytyväisyystutkimusten toteuttaminen koskien sivustoa ja mobiililaajennusta.

C. Henkilötietojen käsittely oikeutettujen intressien varmistamiseksi

GDPR:n kohdan 6 f) mukaisesti voimme käsitellä edellä mainitussa kohdassa A kuvattuja tietoja myös automaattisesti valvoaksemme, kuinka käytät palvelujamme, mukaan lukien lokitiedostot kuten IP-osoitteet, selaimen tyyppi, internet-palvelun tarjoaja (ISP), sivut, joilta tultiin ja jonne sivulta siirrytään, alustan tyyppi, päivämäärä- ja aikaleima, sekä napsautusten lukumäärä ja käyttäjän liikkumisen seuranta kootusti laajojen demografisten tietojen keräämiseksi.

Käsittelemme näitä tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Trendien analysoimiseksi ja sivuston hallitsemiseksi, jotta voimme parantaa sinulle tarjoamiamme palveluja.
  • Pitääksemme sinut ajan tasalla koskien kaikkia sinua mahdollisesti kiinnostavia palvelujamme.
  • Jotta voimme parantaa sivuston tietoturvaa ja tehokkuutta.
  • Suorittaaksemme mahdollisen yrityskaupan, varojen myynnin tai Expekt-liiketoiminnan materiaalisen puolen kokonaisen tai osittaisen siirtämisen paljastamalla ja siirtämällä henkilötietosi transaktioon liittyvälle kolmannelle osapuolelle tai kolmansille osapuolille osana transaktiota. Millä tahansa entiteetillä, joka ostaa liiketoimintamme tai osan siitä, on edelleen oikeus käyttää tietojasi, mutta vain tämän tietosuojakäytännön määrittämällä tavalla, ellei sinulle ole muuta ilmoitettu.

3. Oikeudellinen peruste henkilötietojesi käsittelemiselle

Suhtaudumme tietosuojalain määrittämään vastuuseen erittäin vakavasti ja varmistamme, että keräämme ja käsittelemme sinusta vain tietoja, joiden käsittelemiseen meillä on oikeudellinen peruste.

Kun henkilötietosi on lähetetty meille, pidämme ne suojassa, säilytämme niitä turvallisesti tietokannassamme ja käytämme niitä vain niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty.

Osion 1 kohdassa A määritetty henkilötietojesi käsittely on pääasiassa välttämätöntä, jotta voimme tarjota palveluja, ts. sopimuksen täytäntöön panemiseksi, tai jotta voimme vastata erilaisia oikeudellisista ja/tai sääntelyvelvollisuuksistamme rahanpesun vastaisten määräysten ja asianmukaisten online-pelien ja veikkauslakien sekä -määräysten noudattamiseksi. Jos yllä mainittuihin tarkoituksiin vaadittavia tietoja ei toimiteta tai ne ovat puutteellisia tai vääriä, emme voi tarjota sinulle palveluja, koska palveluiden käyttäminen aiheuttaisi oikeudellisten velvoitteidemme rikkomisen.

Henkilötietojesi käsitteleminen osion 1 kohdan B määrittämiin tarkoituksiin perustuu ennakkosuostumukseesi. Tietojesi käyttäminen näihin tarkoituksiin on vapaaehtoista, eikä hyväksymättä jättäminen aiheuta mitään seurauksia koskien kanssamme solmittua sopimusta. Muistutamme sinua, että esitetyt asiat saattavat parantaa tarjoamiamme sinua kiinnostavia palveluja ja tarjouksia. Sinulla on milloin tahansa mahdollisuus tarkastaa ja perua kaikki näihin tarkoituksiin myöntämäsi suostumukset (käyttämällä ”Uutiskirje”-kohtaa ”Oma tili” -sivulla).

Jos et hyväksy ehtoja tai perut ne, tietojasi käsitellään vain edellä mainitun osion 1 kohdan A ja C mukaisesti.

Henkilötietojesi käsitteleminen osion 1 kohdan C mukaisesti perustuu Expektin lailliseen intressiin suorittaa tässä kuvattuja intressiesi kanssa riittävällä tavalla tasapainotettuja kaupallisia toimintoja, koska tietojen käsittely suoritetaan tarkasti suorituskyvyn mukaan.

Tämä oikeudellisia intressejä vastaava tietojenkäsittelytoiminta ei ole pakollista ja voit vastustaa tietojen käsittelemistä milloin tahansa tässä tietosuojakäytännössä määritettyjen käytäntöjen mukaisesti.

4. Oikeutesi käyttää ja hallita henkilötietojasi

Jotta voit käyttää oikeuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy.team@betclicgroup.com , niin pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin vastaamaan sinulta saamaamme pyyntöön yhden kuukauden kuluessa pyyntöpäivästä. Huomaa, että meidän on vahvistettava henkilöllisyytesi ennen pyyntösi käsittelemistä.

Sinulla on oikeus sovellettavissa olevan lain perusteella:

o muuttaa tai korjata tietoja, jotka ovat muuttuneet tai vanhentuneet.

o pyytää tietoja käsittelemistämme tiedoistasi.

o vastustaa tietojesi käsittelemistä asiakkaaksemme rekisteröidyttyäsi. Selvyyden vuoksi on kuitenkin mainittava, että kun tilisi transaktiot on käsitelty, meidän on noudatettava etäpelaamiseen ja rahanpesun estämiseen (AML) liittyviä määräyksiä.

o lähettää valitus Maltan valvontaviranomaiselle (korkein viranomainen) tai sen EU:n jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa olet asukkaana, jos uskot, että oikeuksiasi on rikottu

o pyytää tietojesi poistamista. Expekt on kuitenkin velvoitettu AML-määräysten mukaisesti säilyttämään kaikki tiedot viisi vuotta tilisi sulkemisen jälkeen. Tietosi voidaan poistaa vasta, kun tämä ajanjakso on kulunut. Jos kuitenkin lähetät tämän pyynnön, tilisi suljetaan eikä sitä enää käsitellä, lukuun ottamatta rekisterinpitäjän oikeudellisten ja säännöksellisten velvoitteiden täyttämistä.

o pyytää tietojesi käsittelemisen rajoittamista, kun: i) kiistät henkilötietojen oikeellisuuden, kunnes Expekt on toiminut riittävällä tavalla tietojen oikeellisuuden tarkastamiseksi, ii) käsittely on laitonta, mutta et halua meidän poistavan henkilötietojasi, iii) Expekt ei enää tarvitse henkilötietojasi käsittelytarkoituksessa, mutta tarvitset ne oikeudellisten vaateiden määrittämiseksi, suorittamiseksi tai puolustamiseksi, tai iv) kun vastustit käsittelemistä oikeudellisten intressien perusteella ja odotetaan vahvistusta sille, onko Expektillä pakottavia laillisia syitä jatkaa käsittelemistä.

o katsoa tietosi ja pyytää meiltä kopiota antamistasi henkilötiedoista jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavissa olevassa muodossa, ja lähetyttää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, kun käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella tai kun käsittely on välttämätöntä palveluiden tarjoamiseksi ja henkilötiedot käsitellään automaattisesti.

Sinulla on myös oikeus lopettaa meiltä ja/tai kumppaniltamme saamiesi palveluiden markkinointitietojen vastaanottaminen.

5. Tietojen vastaanottajat

Jos päätät kertoa ystävällesi sivustostamme Refer-A-Friend-palvelun avulla, pyydämme ystäväsi sähköpostiosoitetta ja lähetämme ystävälle automaattisesti kertaluontoisen sähköpostiviestin, jossa kutsumme hänet vierailemaan sivustollemme ja rekisteröitymään kanssamme. Tarjoamme ystävällesi nimesi ”suosittelijana”. Jos ystäväsi ei rekisteröidy Expektin kanssa, emme tallenna ystävän sähköpostiosoitetta mihinkään tietokantaan emmekä ota yhteyttä ystävään tämän sähköpostiviestin lähettämisen jälkeen, ellei sama tai toinen asiakas suosittele ystävää Expektille uudelleen Refer-A-Friend -palvelun avulla. Refer-A-Friend-palvelu ei ole ehkä käytettävissä kaikilla lainkäyttöalueilla tai kaikille asiakkaille.

Osana kumppanuuttamme kaupallisten pankkien ja/tai muiden yhtiöiden kanssa, jotka ovat vastuussa luottokorttien tai sähköisten maksujen käsittelytietojen vahvistamisesta, henkilötietosi ovat näiden instituutioiden hallinnassa. Näillä instituutioilla on kuitenkin oikeus käyttää näitä tietoja vain oikeudelliseen tutkimukseen (esimerkiksi epäillyssä rahanpesutapauksessa). Saatamme myös solmia kumppanuuksia sellaisten tietojen käsittelijöiden ja yritysten kanssa, jotka tarjoavat tietoturvaa, iän vahvistusta ja tunnistuspalveluja asianmukaisten määräysten noudattamiseksi. Näillä yrityksillä saattaa olla pääsy henkilötietoihisi, jotta ne voivat käsitellä välttämättömiä tietoja ja säilyttää sivuston tietoturvan. Yrityksillä, jotka valitsemme suorittamaan näitä toimintoja, on tarkat käytännöt koskien henkilötietojen yksityisyyttä. Suoritamme kaikki kohtuullisesti välttämättömät toimenpiteet, jotta voimme varmistaa, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Emme paljasta voittosummiasi tai tappioitasi kenellekään henkilölle tai kolmannelle osapuolelle, ellei meillä ole lain mukaan velvollisuus paljastaa näitä tietoja päteville viranomaisille. Tämän vuoksi sinulla on velvollisuus ilmoittaa voitoista asianmukaiselle viranomaiselle, jos asut maassa, jossa kyseisiä varoja verotetaan. Pidätämme oikeuden välittää kaikki tai mitkä tahansa hallussamme olevat asiakkaan henkilötiedot maksupalvelujen tarjoajille ja julkisille, sääntelyviranomaisille ja muille asianmukaisille viranomaisille, jos tämä on välttämätöntä tai mikä tahansa oikeudellinen tutkimus ja/tai olosuhde vaatii tätä, kun voimme kohtuullisella tavalla epäillä petosta tai rikollista toimintaa ja suorittaaksemme velvollisuutemme asianmukaisten petoksia ja rahanpesua estävien sekä muiden sovellettavissa olevien lakien mukaisesti.

Tässä tietosuojakäytännössä ”sääntelyviranomainen” tarkoittaa mitä tahansa viranomaista, joka on myöntänyt etäpelilisenssin mille tahansa Betclic Everest -konsernin yritykselle. Tämä sisältää myös kaikki sääntelyelimet ja/tai veikkausta valvovat elimet, jotka valvovat rehellisyyden ja sääntöjen sääntelykäytäntöjä koskien tiettyä lajia ja/tai peliä sekä rikosten havaitsemista. Betclic Everest -konserni ja/tai kaikki konsernin yhtiöt pidättävät oikeuden määrittää ja solmia sopimuksia näiden sääntelyelinten kanssa, ja yhtiöillä on oikeus jakaa asiakastietoja, jos niille ilmoitetaan sääntö- tai lakirikkomuksista tai kyseisen lajin tai pelin rehellisyyttä uhataan. Nämä elimet saattavat käyttää henkilötietojasi näiden rikkomusten tutkimiseen käytäntöjensä mukaisesti.

Voimme lisäksi jakaa henkilötietosi edellä mainitussa osiossa 1 kuvattuihin tarkoituksiin luottamillemme kolmansille osapuolille seuraavissa tapauksissa :

  • IT- ja telematiikkajärjestelmien asennus sekä kunnossapito.
  • Avun, markkinoinnin, tarjousten ja kaupallisten viestien tarjoaminen asiakkaillemme (esim. puhelinkeskukset);
  • Asiakirjojen tulostaminen ja lähettäminen asiakkaillemme.

Täydellinen luettelo tietojen käsittelijöistä on saatavilla pyynnöstä lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen: privacy.team@betclicgroup.com.

Asiakkaidemme lähettämiä henkilötietoja saatetaan säilyttää tai niitä saatetaan käsitellä missä tahansa maassa, jossa me tai kumppanimme, toimittajamme, tytäryhtiömme tai edustajamme ylläpitävät toimipaikkoja, mukaan lukien Euroopan talousalueen ("EEA") ulkopuolella. Liittyen siirtoihin EU:n alueelta maihin, joita ei katsota riittäviksi Euroopan komission mukaan, olemme määrittäneet riittävät ja asianmukaiset suojatoimet henkilötietojesi suojaamiseksi. Henkilötietosi siirretään sovellettavissa olevan tietosuojalain vaatimusten ja velvoitteiden mukaisesti. Expekt on sitoutunut suorittamaan kaikki vaadittavat toimenpiteet varmistaakseen, että kun henkilötietoja siirretään, siirto tapahtuu ainoastaan konsernin sisällä ja konsernin valittujen kumppaniyhtiöiden kanssa, joiden tietosuojan ja luottamuksellisuuden standardien tulisi olla hyväksyttävällä tasolla sijainnista riippumatta.

Expekt voi myös siirtää henkilötietosi kolmanteen maahan EU:n ulkopuolella, jos komissio on päättänyt, että tämä kolmas maa, alue tai yksi tai useampi tämän kolmannen maan alueesta varmistavat riittävän suojaustason.

Yhdysvaltoihin siirrettäessä siirrot noudattavat EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -sopimusta.

Expekt on vastuussa ainoastaan omasta tietosuoja- ja evästekäytännöstään, eikä se takaa niiden muiden kolmansien osapuolten, joilla saattaa olla linkkejä sivustoillamme, tietosuojakäytäntöjen standardeja. Suosittelemme vahvasti, että käytät aikaa uuden sivuston tietosuojakäytännön lukemiseen, kun siirryt sivustollamme olevan linkin avulla ulkoiselle uuden sivuston sivulle. Emme ole vastuussa kolmansien osapuolten sivustoille, joita emme hallitse, tarjotuista tiedoista.

6. Henkilökohtaisten tietojesi säilyttäminen

Henkilötietosi tallennetaan tämän tietosuojakäytännön määrittämien tietojen keräystarkoitusten vaatimaksi ajaksi.

Asiakkaanamme voit sulkea tilisi milloin tahansa. Kun olet sulkenut tilisi, säilytämme osion 1 kohtien A ja C kuvaamiin tarkoituksiin kerättyjä henkilötietojasi vähintään viisi vuotta, lukuun ottamatta niitä tapauksia, jolloin tietojen säilyttäminen on välttämätöntä, jotta voimme vastata oikeustoimeen tai aloittaa oikeustoimen pätevien viranomaisten pyynnöstä tai sovellettavissa olevien AML-, vero- tai ALV-lakien sekä määräysten mukaisesti AML-määräyksen vaatimalla tavalla. Taloudelliset transaktiot säilytetään viisi vuotta kauemmin vero- ja ALV-lakien sekä määräysten noudattamiseksi. Käytämme tietojasi vain, jos pätevät viranomaiset vaativat tätä petoksen tai minkä tahansa muun laittoman toiminnan selvittämiseen. Tämä on ainoa henkilötietojasi koskevan käytön poikkeus, kunnes tiedot poistetaan.

Edellä mainitun osion 1 kohdassa B kuvattuihin tarkoituksiin kerätyt henkilötiedot esimerkiksi markkinointiviesteihin ja kyselyiden suorittamiseen säilytetään Expektin kanssa solmitun sopimuksen ajan ja 24 kuukautta tämän jälkeen.

7. Automaattinen käsittely

Sinun suojaamiseksesi, lainmukaisten etujemme estää petokset ja suojata mainettamme valvomiseksi sekä etäpelaamiseen ja AML-määräysten noudattamiseen liittyvien oikeudellisten velvoitteidemme tyydyttämiseksi käytämme automatisoituja järjestelmiä asiakkaidemme valvontaan ja tarkastukseen. Nämä järjestelmät auttavat meitä tunnistamaan asiakkaat, joihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kaikki lopulliset päätökset suoritetaan ihmisten toimesta ja ihmisten suorittaman päätöksentekoprosessin jälkeen.

8. Alaikäisten suojeleminen

Tarjoamamme online-veikkaus ja pelipalvelumme ovat ehdottomasti kiellettyjä alle 18 vuotiailta tai henkilöiltä, jotka ovat sijaintinsa lainkäyttöalueen mukaan alaikäisiä eivätkä saa siksi käyttää veikkaus- ja pelipalveluita. Vastaavasti alaikäiset eivät saa rekisteröityä sivustollemme tai mobiililaajennukseen tai antaa meille mitään henkilötietoja. Keräämme asiakkailtamme henkilötodistuksen osana iän tarkastusprosessia.

Jokaisen alaikäisen, jonka havaitaan pelaavan Expekt -palvelussa, voitot takavarikoidaan ja tilin käyttö estetään välittömästi. Expekt pidättää oikeuden suorittaa tietosuojatarkastuksen henkilöllisyytesi ja ikäsi tarkastamiseksi. Tietosuoja- ja evästekäytäntömme hyväksyminen valtuuttaa kyseisten tietoturvatarkastusten suorittamisen, joihin saattaa liittyä luottotietoraporttien tilaaminen tai lähettämiesi tietojen vahvistaminen kolmansien osapuolten tietokannoista.

9. Evästeet

Mikä eväste on?

Eväste on selaimesi kautta lähetetty lyhyt tekstitiedosto, joka rekisteröidään laitteellesi vieraillessasi verkkosivustolla. Verkkoselaimesi lähettää nämä evästeet tämän jälkeen takaisin alkuperäiselle verkkosivustolle jokaisella myöhemmällä vierailulla tai toiselle verkkosivustolle, joka tunnistaa nämä evästeet. Käytämme evästeitä verkkosivustomme navigointitarpeisiin ja optimoidaksemme ja mukauttaaksemme palvelujamme, kuten sivujen nopeamman latauksen mahdollistaminen, koska tietty sisältö tallennetaan verkkoselaimeesi tai auttamaan todentamisessa, jotta voimme tarjota mukautettua sisältöä. Voit lukea lisää evästeistä ja niiden hallinnasta verkkosivustoilta, kuten esimerkiksi www.allaboutcookies.org.

Verkkosivustollamme käytetään erityyppisiä evästeitä ja jokaisella on oma erityinen tarkoitus.

Välttämättömät evästeet

Nämä evästeet mahdollistavat verkkosivuston toiminnan ja verkkosivuston suojattujen alueiden käyttämisen (esimerkki: pääsy tilille). Verkkosivustomme ei voi toimia normaalisti ilman näitä evästeitä. Nämä evästeet varmistavat myös verkkosivuston turvallisuuden Expektille ja sen käyttäjille. Käytämme evästeitä esimerkiksi istunnon tunnistamiseen, jotta voimme valvoa yhteysaikaa. Tämän vuoksi sinua pyydetään muodostamaan yhteys uudelleen tietyn ajan kuluttua. Käytämme myös pysyvää tunnistusevästettä, joka rekisteröi käyttäjänimesi (mutta ei salasanaa), jotta yhteyden muodostaminen olisi tulevaisuudessa helpompaa täyttämällä ”Käyttäjänimi”-kentän etukäteen.

Analyyttiset evästeet

Nämä evästeet antavat meille mahdollisuuden mitata verkkosivulla vierailun toistuvuutta, ja niiden avulla tiedämme, mihin sivustoa käytetään ja kuinka käyttäjät reagoivat tarjottuihin tuotteisiin. Tämän vuoksi kerätyt tiedot auttavat meitä parantamaan verkkosivustoa ja navigointikokemustasi. Kerätyt tiedot pysyvät täysin nimettöminä ja niitä käytetään vain tilastollisissa prosesseissa. Tähän käytämme kolmannen osapuolen palvelua, Google Analyticsia. Jos et halua, että Google Analytics kerää tai käyttää tietojasi, voit peruuttaa rekisteröitymisesi selaimesi kautta seuraavalla Googlen sivulla (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Toiminnalliset evästeet

Nämä evästeet antavat sinulle mahdollisuuden mukauttaa kokemustasi verkkosivustollamme (ne voivat esimerkiksi muistuttaa sinua ensimmäisen talletuksen tekemisestä tai ohjata sinut suosikkialueellesi). Näiden evästeiden ansiosta sinulle saatetaan myös ilmoittaa erityisistä tarjouksista sijainnistasi riippuen. Ne saattavat myös tarjota toiminnallisuuksia, joita olet pyytänyt henkilökohtaisesti. Saatamme käyttää evästeitä myös auttamaan palvelinten välisen liikenteen reitittämisessä ja latausaikojen mittaamisessa. Talletamme myös joskus tietoja selaimeesi tai laitteellesi, jotta tavallisesti käyttämäsi toiminnallisuudet ladattaisiin automaattisesti ja toimisivat näin nopeammin.

Markkinointievästeet

Näitä evästeitä käytetään näyttämään mielenkiintosi kohteisiin liittyviä mainoksia selatessasi verkkoa. Niitä käytetään myös muiden vastaavien evästeiden kanssa rajoittamaan yksittäisen mainoksen näyttämistä ja mittaamaan niiden tehokkuutta. Työskentelemme verkkotoimittajien, mainostajien ja palveluntarjoajien kanssa mainostaaksemme Expekt-palvelua muilla verkkosivustoilla. Expekt voi käyttää navigointitietojasi kumppanin hallitsemien evästeiden kautta. Kerätyt tiedot pysyvät täysin nimettöminä ja niitä käytetään vain tilastollisessa käsittelyssä. Näytetyt bannerit ovat siis mukautettuja.

Evästeet ja laitteiden tunnisteet transaktioiden turvallisuuden varmistamiseksi

Ilmoitamme sinulle, että tehdessäsi talletusta verkkosivustolle, Expekt tai tämän puolesta toimiva palveluntarjoaja saattaa käyttää evästeitä tai kerätä laitteeseesi liittyviä tietoja laitteen (tietokoneen, tabletin, puhelimen jne. tekniset ominaisuudet) tunnistamiseksi ja transaktioiden suojaamiseksi (petoksen vaaran estämiseksi). Tähän käytetään evästeitä ja laitetunnisteita. Sinulle ilmoitetaan bannerin avulla, kun saavut verkkosivustolle. Kun navigoit verkkosivustollamme, hyväksyt tietojen keräämisen ja tunnisteen luonnin.

Evästeiden hallitseminen

Tällä hetkellä evästeiden asetusten säätäminen yksittäisillä verkkosivustoillamme ei ole mahdollista, mutta voit hallita evästeitä selaimesi kautta. Suosittelemme, että et estä tai poista evästeitä, koska tämä saattaa rajoittaa kokemusta eräillä vierailemillasi verkkosivustoilla. Evästeitä voidaan tavallisesti muuttaa selaimen ”Asetukset”-osiosta. Alla on kuvattu eräitä lisätietoja suosituimmista verkkoselaimista: Firefox Internet Explorer Chrome Opera Safari

10. Tietoturva

Expekt pyrkii suojaamaan henkilötietojasi ja estämään kaikki valtuuttamattomat ulkoiset tai sisäiset tietoihin kohdistuvat ilman suostumustasi tapahtuvat käyttöyritykset. Expekt ei ole kuitenkaan vastuussa hallintansa ulkopuolella olevista tapahtumista, kuten esimerkiksi ylivoimaiset esteet tai luonnonkatastrofit sekä sähkökatkot ja lakot, näihin kuitenkaan rajoittumatta.

Olemme varmoja, että ymmärrät asiakkaanamme liiketoimintamme jatkuvasta teknologisesta kehityksestä aiheutuvan muuttuvan luonteen. Vaikka pyrimme parhaamme mukaan varmistamaan henkilötietojesi suojaamisen ja yksityisyyden, emme voi taata, että palvelumme suorituskyky olisi jatkuvasti virheetön. Jos kyseinen virhe vaikuttaa henkilötietojesi yksityisyyteen, emme ole vastuussa millään tavalla vahingoista tai mistään muusta.

Saatamme käyttää antamiasi henkilötietoja asianmukaisten petoksia estävien tarkastusten suorittamiseen. Antamasi henkilötiedot saatetaan ilmoittaa luottotietoja tai petoksia estävälle edustajalle, joka saattaa säilyttää tietoja. Tämä suoritetaan vain henkilöllisyytesi vahvistamiseksi – luottotietoja ei tarkasteta, eikä tämä vaikuta luottoluokitukseesi.

Suosittelemme vahvasti, että et paljasta henkilötietojasi tuntemattomille tai kolmansille osapuolille reaaliaikaisten keskusteluiden aikana. Muista, että henkilötietosi ovat arkaluonteisia ja että on tärkeää pysähtyä ja ajatella ennen henkilötietojen välittämistä.

11. Lokitiedostot

Käytämme lokitiedostoja, kuten useimmat standardimuotoiset verkkosivustojen palvelimet. Näihin sisältyvät IP-osoitteet, selaimen tyyppi, internet-palvelun tarjoaja (ISP), viittaavat sivut ja poistumissivut, alustan tyyppi, päivämäärä- ja aikaleima, ja napsautusten lukumäärä suuntausten analysoimiseen, sivuston hallintaan, käyttäjän liikkumisen seuraamiseen kootusti sekä laajojen demografisten tietojen keräämiseen kootusti.

12. Tietojen salaus

Kaikki tietokoneesi ja Expektin välillä siirretyt arkaluonteiset tiedot siirretään suojatusti internetin kautta käyttämällä vahvaa salausta. Expekt käyttää suojattua ja testattua salausteknologiaa, joka on tunnettujen varmenteiden myöntäjien sertifioima.

13. Muut suojaustoimenpiteet

Kun käyttäjät lähettävät arkaluonteisia tietoja sivuston kautta, heidän tietonsa suojataan sekä verkossa että ilman verkkoyhteyttä toimiessa. Kun rekisteröintilomakkeemme pyytää käyttäjiä kirjoittamaan arkaluonteisia tietoja (kuten luottokortin numero), tiedot salataan ja suojataan SSL-teknologialla (Secure Socket Layer). Kun sivu on suojattu, kuten talletussivu, selaimen alaosassa tai URL-osoitteen kohdalla oleva lukkokuvake muuttuu lukituksi. Lukkokuvake on auki, kun käyttäjä yksinkertaisesti ”surffaa” eikä kirjoita arkaluonteisia tietoja. Kaikki sivustollamme ja mobiililaajennuksessa suoritetut maksut ovat suojattuja asianmukaisten EU:n sääntöjen ja määräysten mukaisesti.

Käytämme SSL-salausta arkaluonteisten tietojen salaamiseen verkossa, mutta teemme myös kaikkemme suojataksemme ilman verkkoyhteyttä käsiteltäviä tietojasi. Kaikkien käyttäjiemme tietojen, ei pelkästään yllä mainittujen arkaluonteisten tietojen, käyttö on rajoitettu toimistoihimme. Vain valtuutetut Expekt-työntekijät tai -urakoitsijat saavat käyttää henkilötietoja. Työntekijöillemme ja urakoitsijoillemme ilmoitetaan säännöllisesti tietoturvaa koskevista alan parhaista käytännöistä, ja tietoturvatarkastuksia suoritetaan säännöllisin väliajoin. Lopuksi mainittakoon, että henkilötietoja tallentavat palvelimemme sijaitsevat turvallisessa ympäristössä.

14. Muutokset koskien yritystämme tai liiketoimintaamme

Jos konsernin rakenne muuttuu millään tavalla esimerkiksi yritysoston tai osittaisen oston vaikutuksesta, on erittäin todennäköistä, että asiakkaiden henkilötiedot sisällytetään myyntiin tai siirtoon. Käytäntönämme on tässä tapauksessa ilmoittaa asiakkaillemme sähköpostitse ennen henkilötietojen siirtämistä.

15. Muutokset

Meidän on ajoittain muutettava sivustoa ja/tai mobiililaajennusta tai palveluitamme koskevia yleisiä sääntöjä, ehtoja tai tietosuoja- ja evästekäytäntöä. Jos muutoksia tehdään, näistä ilmoitetaan käyttäjillemme. Näiden muutosten tarkoituksena saattaa olla käyttäjäprosessien yksinkertaistaminen tai tietoturvatoimenpiteiden vahvistaminen tulevaisuuden teknisten innovaatioiden varalta. Näissä tapauksissa aiemmin sivustollemme rekisteröityneet käyttäjät säilyttävät käyttäjänimensä ja salasanansa, eikä heidän osaltaan vaadita muutoksia. Sivuston käytön jatkaminen sivuston, mobiililaajennuksen, yleisten sääntöjen, ehtojen tai tietosuoja- ja evästekäytännön muutosten jälkeen katsotaan näiden muutosten hyväksymiseksi. Jokaisen asiakkaan velvollisuutena on tarkastaa säännöllisesti yleisten sääntöjen, ehtojen ja tietosuoja- ja evästekäytännön muutokset.